Albert´s Overdrive

Only few in stock!

Hand-made in Finland signature pedal for Albert Järvinen.

Free shipping: Yes
Including tax: None
€237.90

ALBERT`S OVERDRIVE

Hand-made in Finland signature pedal for Albert Järvinen. 

In memory of Albert Järvinen (1950-1991). Albert´s Overdrive captures the early and the most recognizable tones of the most legendary guitar hero in Finnish rock history.

 

Suomalaisen rock-kitaran historiassa Albert Järvinen on ylitse muiden. Hänen soittonsa ja soundinsa on koskettanut sydämiä sukupolvesta toiseen - siksi hän ansaitsee nimikkopedaalinsa. Pedaalin äänimaailmaa etsiessämme halusimme luoda sen monille tutuimman soundin, jota kuulee Hurriganesin alkutaipaleen äänitteillä sekä Järvisen ensimmäisellä soololevyllä. Kompressori oli oleellinen osa Albert Järvisen soittoa. Siksi tässä pedaalissa on jo sisäänrakennettuna juuri Järvisen soundille tyypillinen kompressori. Käännä kompressointia reilusti auki, niin Järviselle tunnusomainen soundi löytyy. Lisäksi iso kompressointi saa aikaan sen, että soundi niiaa sopivasti kompatessa ja toisaalta nostaa volumea sooloa soittaessa. Et siis tarvitse erillistä boosteria saadaksesi soolot kuulumaan, pedaali tekee sen automaattisesti. Drive-säätö toimii erittäin laajalla alueella. Aivan loppupäässä särö on jo fuzzmainen – sen tyyppinen, jota Järvinen käytti myöhemmin esim. Royals -bändissä. Albert’s Overdrive -pedaalin ulostulovoimakkuus on erittäin iso, ja sitä voi käyttää myös ajamaan vahvistimen etuastetta särölle, kuten Järvinen usein teki.

Tässä se nyt on: Albert’s Overdrive! Ride on!

 

Albert´s Overdrive is hand made in Finland using only premium components, to give years of trouble free operation with superb musical tone.

SÄÄDÖT DRIVE: Säätää särön määrää. Särö lisääntyy käännettäessä myötäpäivään. VOLUME: Säätää ulostulon voimakkuutta. Äänenvoimakkuus kasvaa käännettäessä myötäpäivään. Käännä varovasti: jos ”drive” on enemmän auki, volume-boost on todella iso. COMPRESSOR: Säätää pedaalin kompression määrää. Kompressio lisääntyy myötäpäivään käännettäessä. Tämä on olennainen osa Albert Järvisen soundia, joten kokeile erilaisia asetuksia. TONE: Treble-taajuuksien säätö. Oikealla korostaa ja vasemmalla leikkaa. TEKNISET TIEDOT Virrankulutus 9V:lla 7mA Sisääntuloimpedanssi: 500 kOhm Ulostuloimpedanssi: 2 kOhm Käyttöjännite: 9DC ”True bypass” -kytkentä
More Information
DiscontinuedYes